Over Weg Wezen

Even voorstellen
Weg-Wezen is het bedrijf van Irene Naaktgeboren. Behalve het organiseren van feestjes voor Weg-wezen  is Irene leerkracht in het basisonderwijs waar zij ervaring heeft in alle leeftijdsgroepen.  Door haar ervaring in het basisonderwijs heeft Irene een brede kennis van alle vakken die aangeboden worden in het basisonderwijs, leer- en gedragsproblemen en sociale ontwikkelingen. Juist daarom mag elk kind er wezen bij Weg-wezen!

Waarom de naam Weg-wezen?
De naam Weg-Wezen kan op velerlei manieren worden uitgelegd;

Even helemaal weg, weg van huis, school. Als ouder heeft u ook geen rommel in huis en hoeft u met een compleet verzorgd feest nergens aan te denken. 
Kinderen gebruiken het woord wezen vaak in hun spreektaal: we zijn wezen speuren met een kinderfeestje. Wezen is ook de verleden tijd van wijzen. In alle activiteiten worden de kinderen een bepaalde kant op gewezen of krijgen ze aanwijzingen.
 Een Weg-Wezen is een persoon die zich op (de) weg begeeft. De kinderen zijn als wegwezens op de weg waarbij zij helemaal zelf de route d.m.v. van speurwerk, denkwerk en spelactiviteiten kunnen lopen.
• Ook geeft de naam Weg-Wezen een stukje spanning aan die in de spelelementen zijn verwerkt. Soms moet je snel wegwezen om een spel te kunnen winnen.  Na afloop kunnen kinderen zeggen dat ze samen met anderen in een bepaalde plaats zijn geweest.
 En tot slot, maar zeker niet onbelangrijk: met deze naam wil Weg-Wezen ook zeggen dat elk kind er mag wezen!