Het Muizenhuis

Sam en Julia wonen in Het Muizenhuis, een wereld op zich. Julia woont zeshoog-middenachter. Ze woont daar samen met haar moeder in een heel klein kamertje. Ze heeft geen vader, broertjes en zusjes en geen opa en oma. Julia is SUPER nieuwsgierig en REUZE-eigenwijs. Ze houdt niet van saai en zodra ze zich verveelt, gaat ze naar buiten. Op avontuur. Met haar vriendje Sam.

Sam woont middenvoor in Het Muizenhuis. Hij woont daar met zijn vader, moeder broertjes en zusjes. Hij heeft twee opa's en twee oma's, een paar tantes en een oom. Sam is SUPER verlegen en REUZE braaf. Als hij met Julia is, doet hij dingen die hij anders nooit zou durven. Wat Sam te veel heeft, heeft Julia te weinig en andersom. Ze zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen.
(Citaat uit 'Het Muizenhuis' - Karina Schaapman)

Dit boek is bekroond met de zliveren Penseel in 2012 en heeft inmiddels al meerdere delen.
Sam en Julia beleven van alles in hun prachtige Muizenhuis. Het Muizenhuis is bedacht, gemaakt en geschreven door Karina Schaapman. Een ongelofelijk leuk zoekboek waarin telkens nieuwe dingen te ontdekken zijn. Zie het als een enórm groot poppenhuis waarin de twee muisjes leven en van alles beleven.

Na een introductie met de twee muizen, het boek en hun woonhuis, gaan we zelf een Muizenhuis maken!
Elk kind mag zijn eigen woonruimte voor Sam & Julia ontwerpen en maken.
Na afloop mag het eigen ontworpen Muizenhuis voor Julia & Sam mee naar huis genomen worden. De muisjes kunnen gaan wonen bij hun nieuwe baasjes en het verhaal kan thuis verder gaan.

Informatie 
Duur: ongeveer 2,5 uur 
Leeftijd: 8 - 12  jaar Groepsgrootte: 7-10 kinderen 
Locatie: bij u thuis, of een locatie in overleg
Prijsindicatie: €16,99 per kind, afhankelijk van de locatie (incl. 21% BTW, drinken, versnapering en een certificaat na afloop voor elk kind)

 

terug naar activiteiten